YOU KNOW YOU OWE ME // MIXTAPE #2

1. Dunian - All Intros (mp3)

2. Blackbird Blackbird - Modern Disbelief (mp3)

3. Palmbomen - Myself (mp3)

4. Pepepiano - No Way (mp3)

5. Jeans Wilder - Don’t Wanna Live Forever (mp3)

6. THE BIRd DAY - Thirsty (mp3)

7. Total Warr - I Don’t Need Your Friendship (mp3)

8. Love Inks - Wave Goodbye (mp3)

9. Golden Eye - In Turn (mp3)

10. Machu Picchu - Hollow Your Heart (mp3)

11. Dream Cop - Daily Mirage (mp3)

12. Algodón Egipcio - Weird Feelings (Male Bonding cover) (mp3)

13. Phantom Power - Hashish (mp3)

14. Pandit - Scotch (mp3)

15. Evenings - Babe (Prizes remix) (mp3)

16. Yellow Ostrich - Morgan Freeman’s Automobile Accident (mp3)

17. Warm Waves - Drifter (mp3)

DOWNLOAD YOU KNOW YOU OWE ME // MIXTAPE #2

Dit maal geen thema, geen seizoen, maar gewoon de beste liedjes. Enkele tracks zijn hier al voorbij gekomen, enkele niet. Misschien vorm het bovenstaande qua stijl niet een coherent geheel, toch heb ik getracht een lijn in de You Know You Owe Me // Mixtape #2 aan te brengen. Handhaaf de tracklist dus a.u.b, over de volgorde en samenstelling van deze mixtape is uren lang gepeinsd. Maar bovenal: geniet, en predik het YKYOM-evangelie van de gratis muziek.

DOWNLOAD HIER DE YOU KNOW YOU OWE ME // MIXTAPE #1

PANDIT - SCOTCH

We moeten nog tot 2011 wachten alvorens we eindelijk het nieuwe album van Pandit te horen krijgen. Gezien de recente blogbuzz rond zijn persoon misschien niet de verstandigste keuze. Wellicht dat label Lefse de schuldige is, die blijven de release van nieuw Houses-materiaal immers ook maar voor zich uitschuiven. In een interview met No Modest Bear laat Pandit echter weten in de herfst van dit jaar alvast een ‘tiny EP’ te zullen releasen. Of het bovenstaande Scotch daar op komt te staan wordt in het betreffende interview niet verteld. Van mij mag Lance Smith in ieder geval door gaan op de recent ingeslagen weg: broeierige, sprankelende synth pop die in het geval van Scotch hint naar Memoryhouse. Klik hier om naar mijn oude Pandit-post te gaan en download de heerlijke tracks Artichoke en Litchfield.

Pandit - Scotch (mp3)


(via NMB

PANDIT - ARTICHOKE

Door het overigens uitstekende blog Life: Aquatic werd dit nummer van de Texaanse slaapkamerknutselaar Pandit als nieuw bestempeld, terwijl ze toch zeker al een paar maanden oud is. Doet verder niet ter zake, want ik ben het er mee eens dat deze man wat aandacht verdient. Zijn op Last FM gratis te downloaden titelloze EP is een mengeling van folky en meer synth/elektroknutsel/glo-fi deunen. Ik prefereer de laatste categorie, waarvan Litchfield een uitstekend voorbeeld is. Artichoke is een reverb heavy pop track met een stevige beat en staat niet op die EP, maar allicht wel op het album dat in het najaar zal verschijnen via Lefse.

Pandit - Artichoke (mp3)

Pandit - Litchfield (mp3)